חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 3464-12-11

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריית גת
3464-12-11
21.2.2012
בפני :
יניב בוקר

- נגד -
:
ש. אלבז בניה והשקעות בע"מ
:
ש"י גיל פרויקטים בע"מ
החלטה

בפני בקשה לעיקול זמני שהגישה המבקשת כנגד המשיבה, שנקבעה על ידי לדיון במעמד הצדדים.

כאמור בתקנות 362 ו- 374 לתקנות סדר הדין האזרחי הרי שמספר תחנות בדיקה נורמטיביות ניצבות בדרכם של צווי העיקול:

1.         קיומה של תשתית ראייתית מהימנה לכאורה לקיומה של עילת תביעה.

2.         קיומה של תשתית ראייתית מהימנה לקיומו של חשש סביר שאי מתן הצווים יכביד על ביצועו של פסק הדין.

3.         מאזן הנוחות בין הצדדים או הנזק אשר ייגרם למבקש צווי העיקול לעומת הנזק שייגרם למשיב אם יינתנו הצווים.

4.         שאלת תום ליבו של מגיש הבקשה למתן צווי עיקול זמני.

5.         השאלה האם מתן צווי העיקול צודק וראוי בנסיבות העניין.

6.         שאלת מידתיות הפגיעה של צווי העיקול - כלומר, שהפגיעה אינה במידה העולה על הנדרש.

למרות ששיקולים אלה נזכרים באופן נפרד בתקנות, הרי שאין ספק כי הם חופפים במידת מה זה את זה ומשפיעים זה על זה - לדוג': פשיטא כי השאלה האם ראוי וצודק ליתן את הצו תושפע מתום ליבו (או חוסר תום ליבו) של מבקש הצו וכי מאזן הנוחות (או מאזן הנזקים) בין הצדדים משפיע על שאלת מידתיותה של הפגיעה.

לאחר שעיינתי בכתב הטענות שהגישו הצדדים, בבקשה על נספחיה, בתגובת המשיבה על נספחיה, בדיונים שהתקיימו בתיק זה בבקשה הקודמת בעניין צו המניעה, בתיק המוצגים ובסיכומי טענות הצדדים, שוכנעתי כי קיימת תשתית ראייתית מהינה לכאורה לקיומה של עילת תביעה.

יש לזכור כי ההלכה היא שבשלב דיוני זה, " די בכך שהוכח שהתביעה אינה טורדנית ושקיימת שאלה רצינית שיש לדון בה. בשלב זה, אין צורך לפסוק באופן סופי בדבר צדקתו של מי מבעלי הדין." (מתוך ספרו של א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה עשירית, עמ' 522 - ההדגשה שלי - י.ב.).

עוד נקבע כי: "דונו במתן סעד זמני אין בית המשפט דן בניתוח מקיף של הראיות ....

שיקול הדעת המופעל בדיון בבקשה לסעד זמני נועד רק לצורך קביעתה לכאורה של זכות ולא לצורך הכרעה סופית ומוחלטת בפלוגתה".(שם, שם - ההדגשה שלי - י.ב.).

די בחשבונות שהציגה המבקשת, שנטען כי הם חשבונות אשר אושרו על ידי המשיבה, כדי להקים עילת תביעה לכאורית לפחות לגבי חלקו הארי של סכום התביעה.

ברם, שונה הוא מצב הדברים בכל הנוגע לסוגיית ההכבדה.

לטעמי, לא הוכח דבר קיומה של תשתית ראייתית מהימנה לקיומו של חשש סביר שאי מתן הצווים יכביד על ביצועו של פסק הדין.

הטענות העיקריות בסוגיית ההכבדה, בבקשה להטלת העיקולים, נבעו מטענה בדבר סכנת חילוטה של ערבות בנקאית שנתנה המשיבה למזמינת העבודה, וכן הליכים משפטיים שלכאורה ננקטים כנגד המשיבה.

במעמד הדיון עצמו טען נציג המבקשת, במהלך חקירתו, טענה נוספת לעניין ההכבדה, והיא כי נציג המשיבה אמר לו, לכאורה, שלא יוכל לעמוד בתשלומים למבקשת אם לא יקבל את התשלומים מן המזמינה.

אינני מקבל עדות זו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>